TÜPRAG Altın Madenlerine Teknik Gezi Düzenlendi

28-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Tüprag Metal Madencilik San. ve Tic. A.Ş.’nin işlettiği Uşak-Kışladağ ve İzmir-Efemçukuru altın maden yataklarına bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Mustafa KAHRAMAN nezaretinde teknik gezi düzenlendi.

Maden Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinden 38 öğrencinin ve bölümümüz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Ömer İMİR ve Arş. Gör. Samed BOZDOĞAN’ın katılımıyla gerçekleşen teknik gezi kapsamında Türkiye’nin önemli altın maden yataklarından olan Uşak-Kışladağ Açık Maden Ocağı ve İzmir-Efemçukuru Yer Altı Maden İşletmeleri yerinde incelendi.

Teknik gezi kapsamında, ilk olarak 28 Mayıs 2022 tarihinde Uşak-Kışladağ’da bulunan açık ocak altın işletmesinde üretim yöntemleri yakından incelendi ve işletme hakkında detaylı bilgi alındı.

Daha sonra 29 Mayıs 2022 tarihinde İzmir-Efemçukuru’nda bulunan yeraltı altın ocağı ziyaret edilerek üretim yöntemleri yerinde incelendi. Yeraltına girilmeden önce iş sağlığı ve güvenliğine yönelik ve işletme hakkında gerekli bilgiler alındı. Daha sonra mühendisler öncülüğünde yeraltına girilerek üretim prensipleri detaylı olarak yerinde incelendi.

Tüm bu ziyaretler boyunca bizleri yalnız bırakmayan ve yardımlarını esirgemeyen TÜPRAG personeline ve mühendislerine teşekkür ederiz.

İzmir-Efemkukuru-1  İzmir-Efemkukuru-2  İzmir-Efemkukuru-3  İzmir-Efemkukuru-4  İzmir-Efemkukuru-5  İzmir-Efemkukuru-6  İzmir-Efemkukuru-7  İzmir-Efemkukuru-8  İzmir-Efemkukuru-9  Uşak Kışladağ-1  Uşak Kışladağ-2  Uşak Kışladağ-3  Uşak Kışladağ-4  Uşak Kışladağ-5